Devoțional

Roagă-te și pentru mine…

Acum, când citești aceste lucruri, fii mulțumitor lui Dumnezeu că ți-a dat această ocazie, că ți-a mai dat încă o zi de har. Ce te-ai gândit să faci în această zi? Cât timp dorești să pui deoparte pentru Dumnezeu, pentru salvarea prietenilor tăi? În fiecare zi trebuie să privim la cruce, unde vedem unirea divinului cu umanul. Când privim la cruce și înțelegem însemnătatea ei, nu vom putea sta liniștiți până când semenul nostru nu a auzit Evanghelia. Când te rogi pentru cineva, nu vei putea să-l superi pe acel om, pentru că știi care este prețul lui în ochii lui Dumnezeu. „Adu-le aminte de aceste lucruri şi roagă-i fierbinte, înaintea lui Dumnezeu, să se ferească de certurile de cuvinte, care nu duc la alt folos decât la pieirea celor ce le ascultă.” (2 Timotei 2:14)

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (Ioan 3:16)

Dacă vrei să fii cu adevărat fiul lui Dumnezeu, trebuie să fii dispus să-ți dai viața pentru oricare semen al tău… chiar și pentru dușman.

„Dar Eu vă spun vouă care Mă ascultați: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi.” (Luca 6:27, 28)

În final, te provoc ca începând de azi, să te rogi o săptămână pentru cel puțin un suflet care dorești să fie salvat. Roagă-te și acum pentru unitate în familii, între prieteni, între oameni. „Mă rog ca toţi să fie una.” (Ioan 17:21). Nu te ruga doar, ci și acționează. Fii tu omul care unește, nu cel care dezbină, fii tu omul care nu doar cere ajutor, ci și ajută, fii tu omul care vindecă, nu cel care rănește, fii tu omul care iartă, fii tu omul care reprezintă caracterul lui Dumnezeu în lume.



Beuka Bianka

S-ar putea să-ți placă și...