Articole

Schimbă macazul

Cu toții cunoaștem relatarea din Matei 21:18-22 când Isus blestemă smochinul. Dar de ce aruncă asupra lui o povară așa de grea? 

Foarte des în biserică întâlnim oameni care de la depărtare par niște oameni evlavioși, niște persoane care se implică în biserică, dar când te apropii de ei, caracterul lor te dezgustă. Așa a fost și cu acest smochin. Smochinului prima dată îi apar fructele, iar apoi frunzele. Dacă un smochin este plin de frunze, este de așteptat să aibă și fructe, dar acest smochin era unul înșelător.

Pe oameni, pe cei de lângă tine îi poți înșela, dar pe Dumnezeu nu vei reuși niciodată să Îl înșeli. El te cunoaște. El cunoaște cele mai mici ascunzișuri ale tale. Toate faptele tale! Însă, chiar dacă El cunoaște tot, se ivește întrebarea: DOREȘTI SĂ TE SCHIMBI?

Dacă la întrebarea de mai sus ai răspuns cu da, însă acum vii și întrebi că nu știi de unde să începi, ei bine, de la Cuvânt. În Ioan 17:17 găsim că stă scris: „Sfinţește-i  prin adevărul Tău: Cuvântul  Tău este adevărul.” (Ioan 17:17)

Trebuie să găsești adevărul, iar adevărul este Cuvântul, iar Cuvântul este Dumnezeu. (Ioan 1:1)  Este ușor să Îl găsești pe Dumnezeu pentru că El se descoperă oricui dorește să Îl găsească, însă este mai greu de păstrat. Nu este suficient să știm cine și ce este adevărul, trebuie să trăim adevărul și să se vadă că adevărul este în noi.

În Iuda 1:5 amintim: „Vreau să vă aduc aminte, măcar că știţi o dată pentru totdeauna toate aceste lucruri, că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din ţara Egiptului, în urmă a nimicit pe cei ce n-au crezut.”

Dumnezeu a scos pe Israel din Egipt, l-a hrănit, i-a oferit cele 10 porunci, iar la urmă i-a nimicit. De ce? A fost pentru Dumnezeu doar un joc? Îi făcea lui Dumnezeu plăcere aceste lucruri? Nu! Dumnezeu le-a pus în față binecuvântarea și blestemul, dar alegerea a fost a lor. Ei nu L-au crezut pe Dumnezeu. Nu au avut încredere în El.

Pavel le spune celor din Corint: „Vă fac cunoscută, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas și prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi așa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.” (1 Corinteni 15:1‭-‬2) ‬

Sunt câteva elemente importante în aceste versete: ați primit-o, ați rămas, dar toate astea sunt degeaba dacă nu o țineți cu adevărat. Să se vadă! Degeaba mergi la biserică dacă atunci când ajungi acasă vorbești urât. Degeaba mergi la biserică și îți iei asupra ta numele de creștin dacă atunci când ajungi acasă îmbrăcămintea ta și faptele tale lasă de dorit.

Citește capitolul 8 din Matei. Este un capitol plin de credință. Este un capitol în care se vede clar cum ar trebui să Îl urmăm pe Domnul Isus. De asemenea, capitolele 14, 15 si 16 din Matei. Fiecare dintre noi suntem deosebiți, diferiți, unici, dar suntem responsabili. Ce facem? Alegem să mergem în continuare pe calea cea rea sau ne schimbăm viața? Dumnezeu îți pune în față binecuvântarea și blestemul. Ce alegi? Alegi să schimbi macazul sau vrei să urmezi tot calea ta? Ai adevărul, dar te transformă el într-un om sfânt? Cultivi tu zi de zi roadele Duhului Sfânt?

Dacă îți vei schimba modul de viață pentru a fi atent la adevăr vei fi transformat!



Naomi Nițu

S-ar putea să-ți placă și...