Devoțional

Prima și ultima dată

„Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”. Nu lăsa, chiar nu lăsa. Se pune întrebarea „De ce?”. Dacă azi ai lăsat ceva neterminat, ziua de mâine nu e ca un nou început, ci ca o continuare.

Acceptăm cuvântul lui Dumnezeu care ne îndeamnă să nu ne îngrijorăm de ziua de mâine căci El ne ajută (Matei 6:34). Dar spune să trăim în prezent. Trăiește azi ca și cum mâine nu mai este. Trăiește azi ca și cum altceva nu va mai fi. Dar cum? De unde începem? De la micile obiceiuri nesemnificative.

Lasă ultima pagină din capitol necitită… și dacă acolo găseai ceva ce ajuta la salvarea ta… și dacă mâine nu mai ești? Amână să-i spui mamei: „Mulțumesc!”… și dacă mâine nu mai poți vorbi? Ascultă mâine ce are de spus bunicul… și dacă mâine nu vei mai avea ocazia să asculți? Lasă pe mâine să-i spui acelui prieten despre Dumnezeu… și dacă mâine nu se mai poate? Amână plecarea undeva… și dacă mâine îți e interzis? Oferă mâine o haină celui pe care l-ai văzut pe stradă că îngheța… și dacă mâine nu-l mai găsești acolo? Stai pe telefon când ești lângă prietenii tăi… și dacă e ultima dată când îi ai în jurul tău?

Alege ASTĂZI cui vrei să-i slujești (Iosua 24:15). Alege-L pe El și tot ce ține de El. Astăzi, nu mâine, spune Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ți-a mai oferit o clipă, trăiește-o așa cum vrea El și pune preț pe ea căci e darul  Lui (Efeseni 2:8). „Profită” de azi, iar dacă mâine va mai exista, atunci e o zi în care să începi de la început.

Să apreciezi soarele ca și cum l-ai vedea pentru prima dată, să te bucuri de ploaie ca pentru prima dată, să respiri ca pentru prima dată, să mănânci mâncarea mamei ca pentru prima dată, să vezi salutul unui prieten ca și cum te-ar saluta pentru prima dată, să citești Biblia fără alte preconcepții, să… să fii ca un copil (Luca 18:17). Nu ai cum să fii nemulțumit, să compari, să reproșezi dacă totul e ca pentru prima și ultima dată.

…și dacă aceasta duce la fericire? …și dacă nu rămâne doar pentru prima și/sau ultima dată ci duce la viața veșnică? …și dacă e pentru cer?



Gesika Beuka

S-ar putea să-ți placă și...