Articole

Pe cine să ajut?

Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia.”

(1 Corinteni 10:24)

La ce face referire acest verset? Adică atunci când nu vreau să dăruiesc ceva pentru că mie nu îmi mai rămâne atât de mult cum vreau eu, chiar atunci trebuie să mă îngrijesc de cei din jurul meu?

Unde ne căutăm foloasele? Când profităm de bunătatea unei persoane, ar trebui să ne gândim la acest verset. Întotdeauna trebuie să îl punem pe cel de lângă noi pe primul loc. Acest lucru nu este chiar simplu în special dacă am lăsat egoismul să se dezvolte în persoana noastră. Dar, un exemplu bun de observat și de urmat este Isus Hristos a cărui viață o putem găsi foarte ușor în Sfânta Scriptură, Biblia. Ce putem învăța de la El? Lucrarea de slujire. Toată viața Sa a fost dedicată celorlalți, vindecându-i atât de bolile fizice, cât și de cele spirituale. Scopul nostru pe acest pământ este să dezvoltăm un caracter asemenea lui Isus. Deci, ce este de făcut pentru a atinge această țintă?

Într-una dintre predicile Sale, Isus menționa: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Matei 22:39). Pentru a ține această poruncă trebuie să știm cine este aproapele nostru și ce înseamnă iubirea de care trebuie să dăm dovadă față de el.

Cine este aproapele meu?

Aproapele meu este semenul meu. Fiecare persoană pe care o întâlnesc, pe care o salut, pe lângă care trec în grabă sau nu, constituie semenul meu. Știm că există persoane care au nevoie de ajutorul nostru, dar nu îndrăznesc să ni-l ceară din anumite motive. Pe acele persoane ar trebui să le căutăm noi, să încercăm să le dăm sfaturi și de asemenea, să le oferim ajutorul nostru. Tot timpul vor exista persoane care au nevoie de ajutor din partea noastră.

Poate ne gândim că oamenii care nu au trebuință de cele materiale, au totul, sau invers, cei care duc lipsă materială, acel lucru e tot ce le lipsește. De exemplu, există foarte mulți copii orfani care duc lipsă de afecțiune din partea cuiva. TU poți fi acea persoană care să asculți, să îndrumi, să empatizezi cu acei copii. Întreaga lume are nevoie de ajutor, iar oferind, făcând bine, te ajuți în primul rând pe tine și vei fi bucuros că ai putut face ceva în folosul celuilalt.

Gândul meu pentru tine, drag cititor, este ca oricând ai oportunitatea de a ajuta pe cineva, nu ezita. Ajută, îndeamnă, corectează dacă îl vezi pe celălalt că a greșit și nu mai poate ieși singur din încurcătură. Într-o propoziție scurtă: IUBEȘTE-ȚI APROAPELE!



Bianka Beuka

S-ar putea să-ți placă și...